Skip to content

Lees in onderstaand bericht meer over onze spelleider David Kox. Wellicht kom je hem wel tegen bij één van onze spellen!

Hi! Ik ben David Kox, 50 jaar.

Sinds een jaar of 7 werk ik regelmatig, soms wat minder, soms wat meer voor Spellenlabs als spelleider. Je zou dus kunnen zeggen dat ik van de vroegere generatie spelleiders ben.

In het ‘normale’ dagelijkse leven werk ik als Componist en Producer van muziek voor alle soorten reclame. Ik doe ook veel Voice-Over werk en verder alles wat maar met studio werk te maken heeft. Met muziek m’n brood verdienen is een droom die is uitgekomen voor me. Het lijkt romantisch maar het is wel heel hard werken. En het nadeel is dat ik vaak alleen zit en in een studio. Dus! Om af en toe de studio uit te komen doe ik dus spelbegeleiding voor Spellenlabs. En dit is iedere keer weer ontzettend leuk!

Voorheen werden er voor de spellen GPS-apparaatjes gebruikt. Deze apparaatjes en vooral het bereik ervan lieten soms nog wel eens een en ander te wensen over. Maar sinds de komst van de Smartphone en de SpellenApp zijn de Spellenlabs tochten in sneltreinvaart vooruitgegaan. Zowel voor de spelers als voor de spelleiders is het spel de laatste jaren veel efficiënter geworden en daardoor leuker!

Als je als spelleider werkt valt er een hoop te leren, en dat gaat niet alleen over het spel. Soms werk je alleen, soms met collega’s. Je hebt altijd te maken met mensen, kleinere en grotere groepen.  Alles tussen 10 personen en 1200 personen heb ik al meegemaakt.

Je leert omgaan met mensen, spreken in het openbaar, creatieve oplossingen zoeken voor probleempjes die mensen ervaren tijdens het spel..(er zijn veel ergere dingen in de wereld, maar toch:-) Het belangrijkste is dat de mensen die een spel via Spellenlabs komen doen een leuke ochtend, middag of avond hebben. Gek genoeg is dit nog belangrijker dan het spel winnen, hoewel, er zijn fanatiekelingen bij hoor! Je ziet dat mensen die in groepjes tegen elkaar strijden, bijvoorbeeld collega’s al hun competitie en concurrentiegevoel kwijt kunnen in een spel van Spellenlabs! Spellenlabs heeft spannende, leerzame en gekke spellen voor je in petto.

Waar ik het voor doe? Voor de blije gezichten van de mensen!

Ik hoop dat ik nog lang voor Spellenlabs blijf werken.

Wellicht tot een volgend spel!

Groet,

David

Back To Top