Skip to content

Hoi! Ik ben Dorien, 26 jaar en sinds 2017 werkzaam bij Spellenlabs.

Via een vriend die al bij Spellenlabs werkte, hoorde ik over het bedrijf. Het is voor mij toen begonnen als bijbaantje en langzamerhand zijn er meer taken bijgekomen. Zo beman ik regelmatig de helpdesk van Spellenlabs. Deze is op zaterdag bereikbaar voor teams die een gps spel spelen zonder spelleider, een ‘doe-het- zelf-spel’.

Verder heb ik een beetje kunnen meehelpen met het ontwikkelen van onze
spellen, een leuke en creatieve taak. Het merendeel van het werk bestaat uit het begeleiden van spellen en dat blijft fijn en uitdagend werk.

Ik woon in de Randstad en heb dus vaak spellen in die regio Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Delft enzovoorts. Soms krijg ik een spel in een heel ander deel van Nederland. Zo heb ik een spel gedaan in onder andere Roermond, Almelo en Harderwijk. Dat zijn steden waar ik niet snel zou komen en door dit werk krijg ik de kans om daar eens rond te kijken.

Daarnaast heb ik ook veel geleerd van deze spellen. Ik ben erg perfectionistisch en wil heel goed voorbereid zijn. Dat is natuurlijk niet erg, maar ik heb door dit werk ook geleerd om me wat flexibeler op te stellen. Je hebt elke keer een andere groep met een ander spel in een andere stad. Er zijn veel onvoorspelbare factoren. Niet elk spel kan dus precies gaan zoals je misschien wilt en dat hoeft ook helemaal niet! Tijdens het werk durf ik nu meer te improviseren en kan ik in oplossingen denken. Zelfs al gaat het spel niet geheel volgens mijn planning, het gaat erom dat de groep het naar de zin heeft!

Dat brengt mij bij het leukste deel van dit werk: de klanten! Of het nu een grote groep van 120 mensen is of een groepje van 15, ik vind het mooi om te zien dat de mensen het leuk hebben. Soms zie ik tijdens de uitleg dat de groep nog wat weifelend kijkt, maar als ze eenmaal de SpellenApp in gebruik hebben, krijgen ze het spel snel onder de knie. Na het inloggen willen teams vaak gelijk op pad om de stad te verkennen en punten te verdienen. Na een tijdje zie ik ze langskomen om een groepsopdracht bij mij uit te voeren. Prachtig hoe gedreven en enthousiast de teams zijn!
Alle spellen zijn uniek, maar sommige blijven toch hangen. Zo deed ik ooit een spel waarbij alle teams zich verplaatsten in golfkarretjes.
Laatst was er een heel groot spel in Roermond. Je staat dan ook met meerdere collega’s, wat zorgt voor extra gezelligheid.

Sommige groepen leven zich tijdens de voorbereiding al uit… Ik begeleidde een detectivespel en de organisatie had voor elke speler een ‘cold case bag’ gemaakt.
Hierin zaten wat versnaperingen! Bij hetzelfde type spel was er een groep die allerlei attributen mee hadden genomen die binnen het thema pasten, zoals snorretjes en vergrootglazen op stokjes. Dat zorgde voor geweldige foto’s!

Na het schrijven van dit stukje heb ik al helemaal zin in mijn volgende spel! Misschien ontmoet ik je bij een spel!

Groetjes,
Dorien

Back To Top