Skip to content

Bekijk hier de mensen die dag in en dag uit voor u klaar staan om uw spellen tot een succes te brengen! Deze keer vertelt Rianne iets meer over haarzelf!

Hoi,

Ik ben Rianne Vaarkamp, 30 jaar en ik woon in Eerbeek. Sinds Mei 2016 ben ik werkzaam voor Spellenlabs als spelleider. Ik was toen druk opzoek naar een bijbaan voor naast mij studie tot docent Dierverzorging. Daarnaast ben ik altijd gek geweest op spellen en deed ik zelf ook aan geocachen. Het staan voor groepen is voor een docent in opleiding natuurlijk geen enkel probleem, vandaar dat het werk bij Spellenlabs mij direct aansprak!

Het leuke aan dit werk vind ik dat het mij door heel Nederland brengt, ik kom in steden waar ik anders misschien niet zo snel naartoe was gegaan en zie hierdoor veel van het land! Daarnaast tref je altijd groepen mensen in een gezellige sfeer en zijn ze vaak nieuwsgierig naar de activiteit die ze gaandoen. Tevens komen we als spelleider ook zoveel verschillende mensen tegen, dat als je dan al vooroordelen had dan raak je ze snel kwijt.

Net wanneer je bijvoorbeeld dacht dat die groep van een groot advocatenkantoor allemaal nette en misschien wat saaie mensen waren, komen juist die met de meest idiote teamnamen offlauwe grappen! Ik vind het sowieso heerlijk om te zien hoe mensen, wanneer ze lekker competitief worden, met elkaar de draak gaan steken en soms echt even het plagerige kind in hun weer naarboven komt haha! Elk spel en elke groep is weer anders. Echter is de sfeer altijd goed. Daar geniet ik als spelleider van.

Sinds dit seizoen ben ik ook actief voor de helpdesk van Spellenlabs op zaterdag. Op die dag ben ik telefonisch bereikbaar voor mensen die een doe-het-zelf spel spelen en ik controleer vanaf een afstand of de spellen goed verlopen.

Zodra ik een spel actief zie worden, stuur ik een berichtje om te laten weten dat ik bij problemen voor de mensen klaar zit en hoe ze me kunnen bereiken. Soms vind ik het ook leuk om deze groepen extra uit te dagen door bijvoorbeeld bonuspunten te geven aan het team die de meest grappige, gewaagde of creatieve foto instuurt! De mensen vinden het leuk dat ze tijdens een doe hetzelf spel toch nog een beetje persoonlijk contact hebben en hierdoor extra worden uitgedaagd, en ik krijg weer leuke foto’s waar ik om kan lachen of die me doen verbazen. Mijn ervaring is dan ook dat mensen altijd enorm veel lol hebben tijdens de spellen van Spellenlabs, en ook wij als spelleiders beleven hier veel plezier aan!

Als er mensen zijn die al langere tijd onze Facebook volgen maar nog twijfelen over het boeken van een spel, dan zeg ik doe het gewoon! Pak je vriendengroep, familie of je collega’s bij elkaar en maak er een leuke middag van! Het is gegarandeerd lachen en soms leer je mensen ineens van een totaal andere kant kennen. Tip: trek wel comfortabele goede schoenen aan en neem een powerbank mee voor je telefoon! Dan heb je sowieso een geslaagde dag!

Wellicht tot een volgend Spel!

Groet, Rianne

Back To Top